ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διοίκηση του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου (2009-2011) προσαρμοσμένοι πλήρως με τα δεδομένα της εποχής μας, θεσπίστηκε και λειτούργησε γραφείο τύπου και κατα επέκταση και ιστοσελίδα αυτού. Το Γραφείο Τύπου έχει ως κύρια αρμοδιότητα την προβολή του έργου του συλλόγου και την ενημέρωση του κοινού για τις δραστηριότητες μας, καθώς επίσης και θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κυνήγι,μέσω του τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Θηροφύλακες της Δ” ΚΟΣΕ συλλαμβάνουν λαθροθήρα !!!!

 

nlath
Σε μια περίοδο που λόγω αναπαραγωγής έχουν κοπεί ακόμα και τα εκπαιδευτικά για τους σκύλους, κάποιοι ασυνείδητοι βρίσκουν την ευκαιρία να ικανοποιήσουν τα δολοφονικά τους ένστικτα, αποδεικνύοντας ότι η παρανομία δεν έχει τέλος, ακόμα και μέσα στις παρυφές της Αττικής!
Αρχές Ιουνίου έπειτα από καταγγελία που δέχτηκε ο κ. Ηλίας Γιανναράς (μέλος του Δ.Σ. της Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε) για λαθροθηρία στο Ποικίλο όρος, κινητοποίησε ομάδα Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων οι οποίοι ανέλαβαν αμέσως δράση.
Μετά από παρακολούθηση τριών ημερών, την Τρίτη 3 Ιουνίου στις 05:30 π.μ. και ενώ βρίσκονταν στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου στους πρόποδες του Ποικίλου όρους, οι Θηροφύλακες Τζουράς Δημήτριος και Σπερνοβασίλης Νικόλαος εντόπισαν ένα άτομο να κινείται ύποπτα στο βουνό κρατώντας στα χέρια του κυνηγετικό όπλο. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί πλησίασαν τον Κ. Η. ,τον σταμάτησαν και του ζήτησαν να αδειάσει το κυνηγετικό του όπλο το οποίο είχε τέσσερα φυσίγγια Νο 4 semi magnum.
Κατόπιν προχώρησαν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες (κατάσχεση του κυνηγετικού όπλου, φυσιγγίων κ.τ.λ.) και κατατέθηκε μήνυση στο Δασαρχείο Αιγάλεω. Άλλωστε έχει καταντήσει πια συνηθισμένο φαινόμενο για όσους ανεβαίνουν τακτικά για εκπαιδευτικά στο Σχιστό και στο όρος Αιγάλεω, να διαπιστώνουν ότι υπάρχει λαθροθηρία από τις στημένες θηλιές ή ακόμα και από τους ριγμένους κάλυκες που οι λαθροθήρες αφήνουν πίσω τους. Ένα φαινόμενο που απλώνεται και στις παρυφές της Πετρούπολης, του Καματερού και του Ασπροπύργου, όπως αποδεικνύει και η σύλληψη του συγκεκριμένου λαθροθήρα και που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και το έργο των Θηροφυλάκων, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δυστυχώς, η παρανομία είναι πάντα παρούσα!
knf.gr
Αναδημοσίευση από e-artemis.gr